Charlie Morley – Atelier de visare lucidă și somn profund (ENG)

30,00

18 în stoc

Bazat pe neuroștiința visării, acest atelier se concentrează pe conștientizarea viselor și a somnului. Charlie Morley vă va prezenta metode practice pentru somnul afectat de stres și traume sau somnul stresat: transformarea traumei în somn bun.  Această tehnică a fost dezvoltată inițial pentru veteranii armatei britanice și adaptată ulterior pentru oricine se confruntă cu stresul zilnic. 

În cadrul acestui masterclass veți învăța cum să transformați efectele nocive pe care stresul și traumele le pot avea asupra unei treimi din viața noastră pe care o petrecem dormind, prin reglarea sistemului nervos prin respirație și corp. De la stresul obișnuit legat de muncă la efectele mai grave ale traumei, acest atelier vă va învăța tehnici eficiente pentru a vă ajuta să dormiți mai bine și să vă treziți mai sănătos. Mindfulness of Dream & Sleep se bazează pe o abordare non-patologizantă a somnului și a viselor, susținută de cinci piloni de bază:

  • Conștientizarea somnului (învățarea modului în care funcționează somnul)
  • Odihnă și relaxare (yoga nidra/ mindfulness hipnagogic)
  • Respirație – corp – minte (respirație coerentă și chi gong)
  • Transformarea coșmarurilor (împrietenirea cu visele traumatice)
  • Visarea lucidă (vindecarea conștientă a viselor tale)

 

Aceste practici sunt foarte eficiente: o analiză independentă a constatat că 87% dintre participanți au raportat o îmbunătățire semnificativă a calității somnului, în timp ce 77% au raportat o scădere semnificativă a nivelului de anxietate în legătură cu somnul după atelier.

 

Workshop-ul va explora, de asemenea,:

  • Știința ciclurilor de somn
  • Neuroștiința traumei
  • Optimizarea sănătății somnului nostru
  • Lucrul cu visele pentru integrarea traumei

 

Indiferent dacă în prezent aveți sau nu somnul afectat de stres sau de traume, învățarea acestor practici este totuși profund benefică și, prin urmare, toată lumea este binevenită.

 

Despre Facilitator

 

Din 2008, Charley Morley și-a petrecut cea mai mare parte a timpului organizând ateliere de lucru și scriind cărți despre Lucid Dreaming, Mindfulness of Dream & Sleep și Shadow Integration și de atunci predă aceste metode de somn și visare. Este, de asemenea, autorul mai multor cărți de succes despre visarea lucidă. 

Visează lucid de peste 20 de ani și a fost “autorizat să predea” în cadrul școlii Kagyu a budismului tibetan de către Lama Yeshe Rinpoche în 2008. Vorbitor la universitățile Oxford și Cambridge, Charley a ținut cursuri și a susținut conferințe pentru Poliția Metropolitană, Agenția de presă Reuters și Corpul Aerian al Armatei, precum și prezentându-și activitatea cu veteranii militari la Sky News și la Simpozionul de Mindfulness al Ministerului Apărării.

În 2019, în premieră mondială, a instruit un grup de terapeuți pentru a folosi visul lucid cu clienții lor. O versiune extinsă și actualizată de 100 de ore a acestui curs s-a desfășurat din nou în 2023, sub titlul Lucid Dream Facilitator Training. Primul studiu științific asupra metodelor lui Charlie (realizat de Institutul de Științe Noetice în 2022) a concluzionat că aproape jumătate dintre participanți au înregistrat “o scădere remarcabilă a simptomelor PTSD”.

Charlie a devenit budist în mod oficial la vârsta de 19 ani, a trăit la Centrul buddhist Kagyu Samye Dzong timp de 7 ani și a încheiat un stagiu de meditație de 3 luni la Centrul Tara Rokpa în 2016.

Când nu predă, îi place să facă kickboxing, să facă surfing și să se prefacă că meditează.

Bilete

Innerland Pass
Ziua 2 | Ziua 3

45,00

Bilet ziua 2

25,00

Bilet ziua 3

25,00

Îți place acest eveniment? Împărtășește-l cu prietenii:

Facebook
WhatsApp
Email
Telegram
Skype
LinkedIn
Twitter