Description
De la singurătate a conectare
Scopul acestei sesiuni de atelier este de însușirea diferitelor tipuri de singurătate și impactul psihologic asupra sănătății mentale. Participanții vor explora singurătatea și problemele cu se confruntă, vor putea descoperi ce pot face pentru propria persoană și pentru ceilalți. Stigmatul singurătății este de așa natură încât, pentru a o aborda cu seriozitate, trebuie mai întâi să luăm în considerare toate aspectele acesteia și să ne simțim capabili și confortabili să vorbim despre singurătate.
Mulți oameni văd singurătatea din perspectiva altei persoane sau retrospectiv. În acestă sesiune explorăm împreună ce este singurătatea dintr-o perspectivă personală și profesională.
La ce să ne așteptăm:
Înțelegerea singurătății – definiții și clasificări
Experiența singurătății
Modelul pentru cauzele singurătății
Înțelegerea factorilor de risc situaționali, psihologici și culturali pentru singurătate
Explorarea factorilor psihologici
Legătura dintre durere, pierdere și singurătate
Destigmatizarea singurătății
Creșterea cunoștințelor și reflectarea
Te invităm la un atelier în care să explorezi partea funcțională a singurătății, dar și fațetele de izolare, excludere sau copleșire pe care le aduce și care sunt metodele practice de gestionare a singurătății.
Despre Facilitator:
Daniela Damian este psihoterapeut specialist în psihoterapie de familie, psihoterapeut în analiză tranzacțională, psihodramă și psihogenealogie, cu formări încheiate în România și Italia. Susține grupuri despre singurătate din 2016 și oragizează grupuri și workshopuri de psihogenealogie în Romania și în lume. Împreună cu Cristina Schmidt, a fondat Institute for Transgenerational Psychotherapy and Psychogenealogy și International Center for Psychogenealogy, centre în cadrul cărora a creat primul program complet de formare a profesioniștilor în Psihoterapia Transgenerațională și primul grup de studiu dedicat profesioniștilor implicați în lucrul transgenerațional.