Te-ai gândit vreodată cum te influențează mediul ?

Oare te-ai gândit vreodată cât de mult te influențează mediul de la birou ?

Și aici nu mă refer la șefi sau colegi mai răutăcioși, ci la modul în care este organizat biroul tău: la modul în care bate lumina, la culorile și plasarea mobilierului, la prezența plantelor…

Toate aceste lucruri fac parte din mediul tău de lucru și nu ar trebui neglijate. Toate acestea influențează psihicul tău, într-o măsură sau alta. Cu alte cuvinte, putem fi influențați de lucruri de care să n-avem habar. Dacă vrei să faci o schimbare, trebuie, în primul rând, să conștientizezi lucrurile care te afectează, și, în ce de-al doilea rând, să începi să faci schimbările – pas cu pas.

Știai că dacă oamenii văd niște fotografii cu vegetație și natură acest lucru are efect asupra vitezei cu care aceștia se deplasează pe jos? Chiar dacă nu se mai uită la acele fotografii?

Ce impact poate să aibă o simplă poză…

Atunci ce influență are mediul în care petreci opt ore pe zi?…

Totuși e atât de rău că lucrăm de la birou, că stăm pe scaun multe ore și cu ochii în ecran ? 

Nu. Nu asta e problema, ci faptul că ne pierdem echilibrul – în acest caz, petrecem prea mult timp în clădirile de sticlă și fier. 

Dacă petrecem foarte mult timp indoor și nu ne permitem să fim foarte mult în outdoor, atunci un lucru înțelept pe care îl putem face este să aducem natura înăuntru. Cum?

Foarte simplu.

Design-ul de tip biofilic într-o clădire se referă la toate elementele care le găsim în mediul natural și care se pot integra armonios cu atmosfera artificială creată de sticlă, de fier, de tot ceea ce înseamnă clădire contemporană. Acesta are scopul de a crea un ambient în care angajații să poată da mult mai mult randament și să fie mai mult mai relaxați relaxați decât dacă ar petrece timp într-un birou clasic.

La Novis Plaza am adoptat un astfel de stil, cu multă lumină naturală și cu un spațiu foarte aerisit. Am muncit cu seriozitate să creăm o atmosferă plăcută pentru oricine care ajunge la noi.

De asemenea, Novis Plaza în colaborare cu prietenii de la The Inner, vă invită la evenimentul THE INNER MAPPING INSIDE, un eveniment dedicat wellness-ului din România, între 3-5 iunie, la Cluj-Napoca.