Tu cum îți îmbunătățești starea când te afli la birou?

Ne petrecem o treime din viața muncind.

Una dormind. 

Iar alta e doar a noastră

Și totuși, părțile acestea ale vieții sunt conectate între ele, nu e ca și cum sunt strict separate. Spune-mi: ceea ce se petrece la birou rămâne la birou și ceea ce se petrece acasă rămâne acasă?…

Ceea ce vreau să punctez este că noi,oamenii, trebuie să înțelegem că în absolut orice situație ne aflăm, avem capacitatea de a o face mai bună sau mai rea – a-ți asuma responsabilitatea pentru propriile decizii nu este o treabă foarte ușoară, dar merită. Chiar dacă ai avut o zi grea la lucru și ești foarte încărcat, ai obligația de a nu aduce probleme de la serviciu acasă. Așadar, fii responsabil pentru ceea ce faci la locul de muncă, pentru ceea ce faci în timpul liber, pentru ceea ce faci ca să-ți menții sănătatea, indiferent decât loc și timp.

Impactul muncii asupra sănătății angajaților a fost studiat și este studiat de ani de zile de către psihologi, este un subiect despre care s-a scris mult și s-au umplut biblioteci întregi. S-a încercat să se răspundă la o întrebare populară în cultura americană: există work-life balance? Oricât ne-ar plăcea nouă acest lucru, probabil că echilibru nu înseamnă la ceea ce se gândesc majoritatea oamenilor – o linie dreaptă; ar fi, mai degrabă, o linie ondulată, cu suișuri și coborâșuri. Viața poate fi neprevăzută și viața nu poate fi perfectă – probabil că asta este și frumusețea.

Dacă lucrurile nu pot să meargă tot timpul conform planului, ce este de făcut? 

Tot timpul este ceva de făcut. 

Tot timpul există oportunități pentru a-ți îmbunătăți starea.

Tot timpul poți să ai grijă de wellness-ul tău.

Revenim la ceea ce am discutat în titlu, ce poți face mai concret la locul de muncă pentru bunăstarea ta? 

Dacă ai auzit de mindfulness și doar ai auzit, atunci ai face bine să încerci. Când auzi de mindfulness nu te gândi la practici ultrasofisticate, mistice și extrafilozofice pe care trebuie să le dobândești după ani de trudă într-o țară asiatică. MindFULLness înseamnă că UMPLI mintea cu lucruri care sunt în favoarea ta! Înseamnă ești atent la prezent și la gânduri, înseamnă că realizezi că singurul moment care există este cel din prezent și nu îți umpli mintea cu frânturi de gânduri inutile și dăunătoare. De ce este util, totuși, acest lucru? Dintr-un motiv foarte simplu – înveți să îți antrenezi atenția și să te concentrezi pe momentul prezent. Cu alte cuvinte, îți sporești capacitatea de concentrare într-un fel în care are efecte benefice atât asupra creierului, cât și asupra corpului. 

Vrei să dai randament la serviciu? Încearcă mindfulness: fă doar o singură sarcină o dată și uită de multitasking. Vei vedea că aceasta este o abilitate, nu o superputere, și se dezvoltă odată cu trecerea timpului și cu dedicație. 

  • Dacă lucrezi foarte mult pe calculator, învață să îți împarți timpul. Spre exemplu, lucrează intens 50 de minute și ia-ți 10 minute pauză. În acele 10 minute de pauză, caută-ți loc să poți privi în depărtare. Ochii oamenilor nu sunt făcuți să stea cu orele cu privirea ațintită spre un obiect în fața lor, aproape – acesta este principalul motiv pentru care până în 2050 vom avea o epidemie de miopie.
  • Stai drept pe scaun! Un spate drept simbolizează putere și determinare. Dacă ai o postură care indică slăbiciunea și vulnerabilitatea (spate îndoit) și pe care o menții cel puțin 8 ore pe zi, cum te aștepți să te simți puternic și să fii determinat?

Există o legătură între fiziologie și emoții. 

Stai cu spatele drept pe scaun, cu baziul la 90 de grade, privirea fix în față și coatele tot la 90 de grade. Făcând asta, poți compensa lipsa de exerciții pentru spate !

Ieși la aer și la lumină ori de câte ori ai ocazia! E banal, dar contează!

În pauza de masă, ce faci? Stai cu nasul în telefon? E mult mai sănătos să faci așa decât să stai în aer condiționat și să treci de la un ecran mai mare la unul mai mic…

Nimic nu se compară cu aerul proaspăt și lumina naturală. E banal ce spun aici…

În ce mod ai de gând să îți petreci pauzele de acum încolo ?

Sunt doar niște lucruri mărunte care în timp vor da roade. Ai răbdare.

Bineînțeles, una dintre cele mai benefice activități pe care le poți face este să ieși în natură ori de câte ori ai ocazia pentru a-ți da un refresh total la minte și corp. Mediul în care petreci timp este foarte important pentru dezvoltarea ta ca om. 

Noi, la Novis Plaza, am construit un mediu de lucru unde se unesc două lumi: lumea naturală și lumea omului. Am adoptat conceptul de design biophilic pentru a răspunde la cererea modernității și pentru a îndeplini o nevoie primară a omului! Asigurăm wellness-ul, bunăstarea tuturor chiriașilor noștri!

Prietenii noștri de la The Inner vor avea câteva ateliere dedicate wellness-ului în 3-5 iunie în clădirea Novis Plaza, de pe Tăietura Turcului, în cadrul evenimentului The Inner Mapping Inside!

Vino și participă pentru a afla cum să-ți menții bunăstarea! Și, de ce nu, a transmite mai departe!

Ultimele bilete disponibile:

Zile
Ore
Minute
Secunde

10% REDUCERE

Abonează-te la newsletterul nostru și vei primi o reducere de 10% la achizitionarea oricărui abonament The INNER.