Dr. Amalia Ciuca – Devino ceea ce ești! Calea spre o viață autentică și împlinită

Description

Cea mai importantă relație este relația cu noi înșine. Unul dintre cele mai des întâlnite motto-uri în rândul oamenilor preocupați de creșterea și dezvoltarea lor este “sunt cel mai mare critic al meu”. Este oare benefic cu adevărat asta pentru relația cu sinele? Putem să creștem și să ne cunoaștem în contextul în care prima persoană care ne ceartă virulent suntem chiar noi înșine? Studiile din ultimii 20 de ani ne arată tot mai clar cum critica de sine este asociată cu un risc crescut de dezvoltare recurentă a episoadelor depresive, dar influențează atât recăderea, cât și cronicizarea depresiei. În același timp, an de an viața capătă o viteză crescută, adăugând noi factori de stres, iar cultivarea altor practici în relația cu sinele nu rămâne suficient în centrul atenției noastre. 

Amalia Ciucă, cercetător, trainer și psiholog clinician, cu o experiență de peste 20 de ani în cercetarea și dezvoltarea soluțiilor de e-mental health, vă invită la o conferință despre cum ajungem de la o imagine de sine negativă și critică excesivă la o imagine de sine echilibrată și autocompasiune și de ce este absolut vital să o facem. 

 

Despre speaker: 

Psih. Dr. Amalia Maria Ciuca este psihoterapeut cognitiv-comportamental, cercetător în domeniul psihologiei aplicate, dezvoltator de soluții de e-mental health (www.depreter.ro, www.paxonline.net), vicepreședinte al Asociației de Consiliere și Psihoterapie Online din România și cadru didactic asociat al Facultății de Psihologie și Științe ale Educației din Cluj. Întreaga activitate profesională este dedicată creșterii accesului la servicii psihologice de calitate și îmbunătățirii stării de sănătate mintală pentru publicul larg. Pe lângă proiectele sale de cercetare, lucrează atât în cabinet individual, cât și în companii, folosind o varietate de instrumente practice care să întâlnească și să susțină completarea celor mai noi studii din domeniu. Crede cu tărie în capacitatea fiecărei ființe umane de a-și accesa resursele interioare și de a crea o lume mai bună pentru sine și cei din jur.